31 Ekim 2014 Cuma

Aşağıdaki üç duyguyu bulunuz!


   Çalışmamda kozalakta bulduğum merak, hırs ve şefkat duygularını ele aldım. Bunları kompozisyona dökerken de ağırlıklı olarak amorf çizgilerden yararlandım. Bunun yanında geometrik formları parçalayarak kullandım ve leke kullanarak kompozisyonumu güçlendirmeye çalıştım. 

   Sol alt köşedeki dairesel şekili anne rahmi gibi, etrafındakileri onu çevreleyip koruma çabası içinde çizdim ve burada şefkat duygusunu verdim. Merak duygusunu yine hem bu dairesel şeklin tanımsızlığı ve amorf çubukların nereye gitmek istediklerinin belirsizliği ile verdim. Son duygum hırsı ise bu çubukların birer uzama yarışı içinde olduklarını düşünerek büyük bir çabayla uzamaya hırslı olduklarını düşünerek çizdim.

Not: Amorf, lekeli çubuklarımı başlarını kuma gömmüş kedilerin kuyruklarına benzeten arkadaşlarım ın olduğunu belirtmek istedim. :) 

   



Organik Obje Çalışması...

     Çalışmamız seçilen herhangi bir organik objenin eskizi, duygu soyutlaması, sulu boya çalışması, kesilmiş kısmının eskizi, geometrik formlarla eskizi ve soyutlama kompozisyonu yapmamızla tamamlanacak ve jüriye çıkacağız. Seçtiğim obje kozalaktı.

İlk olarak parçadan bütüne kozalağın eskizini yaptım;


Objenin detaylarını ve yapısını kavradıktan sonra suluboya çalışmasını tamamladım;


   Sonrasında yaptığım objemin duygu soyutlaması çalışmasında detay olduğu için başka başlık altında yayınlayacağım.


30 Ekim 2014 Perşembe

Çıraklık maketi...











Birçok eksiği ve kusuru olsa da paylaşmak istedim. İlk maket çalışmalarımdandır. Ortaokul 7. sınıfa giderken yapmıştım. Annem hala itina ile saklıyor. 

28 Ekim 2014 Salı

İlk gün, ilk derste bu yapılır mı hocam!


      Bölümün ve dönemin ilk dersine girdik. Hocalarımızla tanışma faslının ardından ara sonrası bizden şapka yapmamızı istediler. Fakat ne şapka... Ne malzemesi, ne şekli, ne işlevi belli değil. Araya çıktığımızda tüm birinci sınıflar yana yakıla sağa sola dağıldık ve herkes mazleme toplamaya başladı. Kimi gidip kırtasiyeden karton ve çeşitli materyaller aldılar. Kimi etafında var olan malzemeleri değerlendirmek istedi. Ben de 2. gruptandım. Sonbahar'daydık. Bahçeye çıktım ve ulu çınar ağacının o an için bana altın meyve değerinde olan solmuş yapraklarını toplamaya başladım. Yanımdaki misafir arkadaşımında yardımıyla masraf yapmadan baya artık malzeme toplamıştık. Derse girdik ve ders bitiminde bölümümdeki ilk tasarımım yukarıda fotoğrafını gördüğünüz organik yaprak şapka oldu. Şapkama Roma dönemini yansıtıyor, ormanda yaşayan ilkel insanları andırıyor, İtalya'nın yeni moda tasarımları gibi diyenler oldu. Siz ne düşünürsünüz orasını bilemem. :)